Reis naar het Beierse Woud

Terug naar overzicht

8-daagse reis met de OSV naar het Beierse Woud

De reis werd uitgevoerd door Arriva Touring uit Groningen, met als chauffeur/ reisleider Benjamin, dezelfde als die van vorig jaar naar Thüringen. Het hotel waar we verbleven was Gasthof Hotel Dilger, op vijf kilometer van het plaatsje Rattenberg. We moesten 22 augustus vroeg uit de veren, om tegen 6.00 uur te kunnen opstappen in Oude Pekela, waar we 5.45 uur aanwezig waren. De bus en andere medereizigers waren er al. Een goed teken, iedereen had er zin in. Na de opstapplekken in Winschoten en Beerta aangedaan te hebben, waren we compleet, en met 46 personen begonnen we aan onze vakantie. (2 personen reisden met eigen auto naar Rattenberg). Bij de grensovergang Bad Nieuwe Schans maakte de chauffeuse de instellingen en de papieren in orde, om in Duitsland met de bus te mogen rijden. Wij hadden eerst een chauffeuse die ons naar het koffiepunt in Gladbeck bracht, omdat de rit anders te lang zou worden voor Benjamin. Na de koffie werd de reis voortgezet met Benjamin aan het stuur. Na wat stops langs de autobaan werd de lunch gebruikt in Kleinmaischeid. Er bleek die dag ook iemand jarig te zijn, en werd het bekende verjaardagslied gezongen, en er werd getrakteerd. Na wat stops langs de autobaan verliep de reis voorspoedig en arriveerden we rond 20.00 uur bij ons hotel Gasthof Hotel Dilger. Na het uitdelen van de kamersleutels konden we tegen 20.30 aan het diner beginnen, en na nog een poosje nagezeten te hebben ging een ieder voldaan en tevreden naar zijn/haar kamer. En dat na een lange reisdag (volgens Benjamin) van ongeveer 885 km. De volgende ochtend konden we het rustig aan doen, we ontbeten van 7.30 uur tot ongeveer 9.00 uur. We vertrokken wo. 23 aug. om ongeveer 10.30 uur voor een rondrit door het mooie Beierse Woud. Zo tegen de middag arriveerden we in Bodenmais bij het glasdorp JOSKA, waar we eerst de lunch gebruikten, en vervolgens kregen we een rondleiding door de fabriek, waarna we op eigen gelegenheid door de winkel van de fabriek konden struinen. Zo tegen 16.00 uur gingen we richting het hotel voor het diner, om daarna op het terras nog gezellig na te babbelen over deze leuke dag.

Dag 3 (do. 24 aug.) Vandaag gaan we tegen 9.45 uur naar Regensburg en het Walhalla (een tempel uit 1830, gebouwd in opdracht van de Beierse koning Ludwig). In Regensburg kregen we een rondleiding door de stad met 2 gidsen.
Na de rondleiding kregen we de gelegenheid om deze prachtige stad op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Daarna vertrok de bus naar het Walhalla. In de folder stond dat we 358 treden op moesten om bij het Walhalla te komen. De treden werden geteld door meerdere personen, we kwamen allen op 48. Hoe dit kon?????? Of we moeten terug naar school, om beter te leren tellen. Beneden waar de bus stond had Benjamin de koffie klaar. En nu op naar het hotel, waar de hoteleigenaar een BBQ voor ons had klaargezet, erg gezellig. Na de BBQ hebben Coba en Eva een Bingo georganiseerd. De opbrengst kwam ten goede aan de reis kas. Na nog gezellig nagezeten te hebben op het terras, zochten velen hun kamer weer op. Toch weer een gezellig geslaagde dag.

Dag 4 (vr. 25 aug.). We vertrekken naar het stadje Kelheim. We zouden een boottocht maken door de Donaudurchbruch, maar door te lage waterstand kon dit niet doorgaan. We zijn naar het klooster van Kelheim gereden waar we een hele goede lunch kregen voorgeschoteld (op onze leeftijd haast te veel van het goede, maar vooruit: het is vakantie, het moet maar een keer kunnen). Na de lunch bleek dat we toch met de boot konden (genoeg water onder de kiel). Een prachtige boottocht, met aan het eind Benjamin die met de bus klaarstond om ons naar het hotel te brengen. Een mooie dag. Dag 5 (za. 26 aug.). Na het ontbijt gaat de reis naar Passau, hier komen 3 rivieren bij elkaar, de Donau, de Inn en de Ilz. Passau wordt ook wel Driestromenstad genoemd. We varen met de Warsteiner Kristallschif over de Donau, aan boord krijgen we de lunch. Hierna verkenden we op eigen gelegenheid de stad. Echt, weer een mooie stad’. Zo tegen 16.00 uur vertrekken we naar het hotel voor het diner, en daarna gezellig nakletsen, weer een geslaagde dag en gelukkig nog mooi weer, volgens de weerberichten zouden de volgende dagen minder mooi zijn.

Dag 6 (zo. 27 aug.) Vandaag gaan we naar Tsjechië, (ongeveer 350 km), naar Ceske Budejovice, we gaan naar de bierfabriek Budvar. Het weer was niet zo mooi, maar het duurt nog even voordat we in Ceske Budejovice zijn. Hopelijk is het weer daar beter. Aangekomen bij de fabriek is het weer beter en is het droog. Zaterdag 26 aug. hadden ze hier veel regen, de straten stonden blank, en de hulpdiensten waren kelders aan het leegpompen. Zo ook hier, waar de parkeerkelder werd leeggepompt.) We kregen bij de fabriek een rondleiding, de groep wordt in tweeën gesplitst, en voorzien van hesjes.Er wordt van alles verteld over het bierbrouwen, onderweg konden we ook bier proeven, het was een interessante rondleiding. Na het bezoek aan de bierbrouwerij bracht Benjamin ons met de bus naar het centrum van de stad, waar we de stad op eigen gelegenheid konden bezichtigen. Zo tegen 16.00 uur gingen we weer richting het hotel. Op de terugweg was het weer een beetje miezerig, maar daar hadden we niet zoveel last van, we zaten immers in de bus. Het diner was weer geweldig, en het na kletsen ook.

Dag 7 (ma. 28 aug.) Vandaag gaan we weer naar Tsjechië, nu naar Cesky Krumlov dit stadje staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Na er te zijn aangekomen konden we het stadje eerst op eigen gelegenheid bezichtigen, om daarna gezamenlijk te lunchen in een soort kelder. Knus en gezellig. Na de lunch konden we het stadje nog weer op eigen gelegenheid bezichtigen. Benjamin had er ons op geattendeerd dat we ook een soort berenverblijf konden bezichtigen, wij hebben dat niet gedaan, wie wel dat weet ik niet, maar Coba en Eva zijn wel bij de beren geweest, of ze door de beren zijn besnuffeld???????? ik weet het niet.
Zo tegen 16.00 uur moesten we ons verzamelen bij de opstapplaats net buiten het stadje, waarna we naar het hotel gingen om te dineren. Daarna nog even gezellig na kletsen met elkaar, alhoewel daar niet zoveel van terecht kwam, want we hadden de mededeling van Benjamin gekregen dat we dinsdag 29 aug. vroeg zouden vertrekken. Te weten om 6.45 uur zou hij gaan rijden. Dus vroeg naar bed.

Dag 8 (di. 29 aug.) Vroeg uit de veren dus, vanaf 6.00 uur ontbijten. De koffers werden bij de bus neergezet, om te worden ingeladen, en warempel de bus kon rijden om 6.45 uur, geweldig dat we met elkaar zoveel discipline konden opbrengen. En nu richting Oldambt. En: weer was er iemand jarig in de bus, de stoel waar ze zat was versierd, er werd weer het bekende verjaardagslied gezongen, en er werd wederom getrakteerd. Na verschillende stops onderweg hebben we geluncht in een soort chauffeurscafé een eindje van de snelweg, waarna we onze reis weer voortzetten. Na verschillende stops kwamen we aan bij grensovergang de Lutte. Daar werd Benjamin vervangen door een andere chauffeur van Arriva, hij mocht namelijk niet langer rijden, zijn rijtijd zat er op. De vervangende chauffeur heeft ons naar onze dinerplaats gereden in Vriezenveen/Westerhaar bij restaurant De Klaampe. Het diner was goed. Benjamin was ook naar het restaurant gereden, alsmede de twee eigen rijders, om mee te eten. Na het eten werd Benjamin bedankt door Otto Schröder (beheer reizen van OSV) voor de mooie en veilige reis en de goede begeleiding die wij weer van hem mochten ontvangen. Niets was hem te veel, Benjamin, TOP. Er werd hem nog (namens de groep) een enveloppe met inhoud overhandigd als blijk van waardering voor de mooie reis die hij voor ons (OSV ers) heeft begeleid / verzorgd. Tot slot: OSV en beheer reizen OSV en in samenwerking met Arriva, bedankt voor de mooie gezellige goed verzorgde reis, tot de volgende reis in 2024 waarvan de contouren al enigszins bekend zijn. Onze koffers staan alweer achter de voordeur klaar om ingeplakt te worden voor de volgende reis. Nogmaals, wij vonden het TOP met elkaar.

Verslag Lammert een medereiziger.

Recente activiteiten

Wij houden u graag op de hoogte van alles wat er bij de Oldambtster Senioren Vereniging gebeurd.

Klaverjassen en sjoelen

Winschoten - 22-11-2023

Woensdag 22 november 2023 organiseren wij een klaverjassen en sjoelen middag.

Klaverjassen en sjoelen

Winschoten - 8-11-2023

Woensdag 8 november 2023 organiseren wij een klaverjassen en sjoelen middag.

Bingo Beerta

Beerta - 16-11-2023

Op donderdag 16 november 2023 organiseren wij in de Thos kantine een bingo middag.